SDE

Люди з особливими потребами подолали пішки 45 км, щоб помолитись перед чудотворною іконою Самбірської Богородиці

04 червня 2009
Друк E-mail
31 травня завершилась піша проща неповносправних осіб до чудотворної ікони у м. Самборі. Молитовну прощу провів благодійний фонд «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії при співпраці з Дрогобицьким товариством захисту дітей-інвалідів "Надія".29 травня у пятницю, незважаючи на негоду, 40 осіб неповносправних дітей у супроводі родичів вирушили з Дрогобича у пішу прощу до чудотворної ікони Самбірської Богородиці. Як повідомила Ірина Дзюрах, керівник Дрогобицького добровільного товариства з захисту дітей-інвалідів "Надія", молитовна хода пролягла через села Лішня, Брониця, Долішній Лужок, Сіде та Ралівка. Впродовж молитовної ходи прочанами духовно опікувався о. Ігор Козанкевич, директор  «Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії».

Прощу супроводжували карета швидкої допомоги та автомобіль державтоінспекції. У кожному селищі прочан зустрічали парафіяни на чолі з місцевим священиком. Люди частували паломників обідом, а ті в знак вдячності давали духовний концерт та ставили виставу "Запроси Ісуса в серце". Під час концертів співала власні пісні незряча поетеса та співачка Оксана Винницька з с. Нагуєвичі.

У с. Ралівка до прочан приєднались члени самбірського осередку спільноти "Віра і світло". Неподалік Самбора учасників прощі вітали мер міста Михайло Кіт та голова райдержадміністрації Ігор Максимів.

У церкві Різдва Пресвятої Богородиці для прочан-інвалідів було відправлено Богослуження. У цьому храмі вони помолилися до чудотворного образу Богородиці. На честь прочан відбулися концерти в залі органної та камерної музики, а пополудні на площі Івана Франка, на якій спеціально встановили криту сцену. У цьому святковому дійстві взяв о. Вітольд Левицький, незрячий священик з м. Долина Івано-Франківської області, а також дитячі колективи художньої самодіяльності Самбора.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії 

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори